Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (2024)

Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (1)

Hoe stap voor stap uw Facebook-account herstellen

Facebook is tegenwoordig een van de populairste sociale netwerkapps. Met meer dan een miljard gebruikers zijn scams en gehackte accounts op het platform bijna onvermijdelijk. De sleutel tot het herstellen van een gehackt Facebook-account is snel handelen, dus hier lees je wat je moet doen en hoe je jezelf kunt beschermen.

Er zijn twee primaire methoden voor het herstellen van Facebook-accounts die in de meeste gevallen zouden moeten werken:

Stap 1: Facebook ID uploaden: Stuur een foto van uw ID in de Facebook-app in.

Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (2)

Als u niet is geblokkeerd van uw Facebook account, ga dan naar Facebook ID uploader en volg de instructies vanaf daar. Dit is de beste manier om uw identiteit te verifiëren en uw account terug te krijgen.De procedure is vrij eenvoudig (zolang u het uw account kan vinden) en Facebook beoordeelt deze meestal binnen 1-2 werkdagen.

Na goedkeuring stuurt Facebook u een aanmeldlink om het wachtwoord uw opnieuw in te stellen. Op dat moment kan u de contact- en beveiligingsinstellingen van uw weer wijzigen.

Stap 2: Rapporteer uw Facebook account als gecompromitteerd

u kan hier uw Facebook-account melden als gecompromitteerd: https://www.facebook.com/hacked. Facebook zal u vragen om een paar vragen te beantwoorden om te bevestigen waarom u vermoedt dat uw account is gecompromitteerd:

Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (3)

Facebook leidt u vervolgens door een paar stappen om het wachtwoord uw te wijzigen en te controleren of recente accountwijzigingen afkomstig zijn van u:

Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (4)
  • Nadat het vorige wachtwoord is geverifieerd, doorloopt Facebook u een proces om de controle over het uw account terug te nemen.Dit proces omvat het uploaden van uw foto-ID om te bevestigen dat u inderdaad de persoon is die deze wijzigingen aanvraagt.

Tekenen van een gehackt Facebook-account

Als u al een tijdje niet meer heeft ingelogd op Facebook, weet u misschien niet dat uw account is gehackt. Hier zijn enkele tekenen waar je op moet letten:

  1. u kan niet inloggen op uw Facebook-account.
  1. u ontving een e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord die u niet heeft verzonden.
  1. uw vrienden hebben u verteld dat ze vreemde berichten of DM's hebben gezien van uw account, waarschijnlijk met een link.
  1. u zag wijzigingen op uw profiel die u niet heeft toegevoegd.
  1. Mensen hebben vriendschapsverzoeken ontvangen van u die u niet heeft verstuurd.

Als u activiteit opmerkt die u niet goedkeurde of commentaar dat u niet plaatste, dan is de kans groot dat uw account gehackt is.

Dingen om in gedachten te houden voordat uw begint met het herstellen van uw Facebook account:

1.Als u'een keer is gehackt, loopt u'meer risico op een volgende aanvalu is vijf keer meer kans omin de toekomst te worden gecompromitteerdals u'in het verleden is gehackt. uw andere accounts kunnen risico lopen, waaronder waardevolle activa zoals uw primaire e-mailaccount, online bankieren, kredietrekeningen, crypto portemonnee, en nog veel meer. Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen verdere schade, dus zorg ervoor dat u alle andere wachtwoorden wijzigt die hetzelfde zijn als die van uw Facebook.

2. 24/7 online accountbewaking en -verzekering mogelijk maken

Of u nu u uw account wilt herstellen of gewoon andere bestaande accounts wilt beveiligen, u moet 24/7 bewaking inschakelen voor uw online accounts en kredietrapportom uw veiligheid in de toekomst te garanderen.Malwarebytes biedt de bewaking die u nodig heeft via onze bescherming tegen identiteitsdiefstal.

3. Bescherm uw inner circle

Hackers gaan snel door gebruik te maken van uw account om uit te reiken naar uw inner circle, door zich voor te doen als u. Waarschuw hen op u've had uw account gehackt en zorg ervoor dat ze weten niet te klikken op links uw accounts stuurt naar hen. Vertel ze over Malwarebytes' Digital Footprint Scan ' die controleert welke persoonlijke informatie van iemand online is blootgesteld. Oplichters gebruiken gevoelige informatie en wachtwoorden die ze op het dark web vinden om accounts te hacken.

4. Accountherstel kan enige tijd duren

We delen meerdere herstelmethoden met u, die allemaal variëren in effectiviteit en benodigde tijd. Als u de moeite neemt om de verschillende herstelmethoden toe te passen, kan dit de kans op uw accountherstel aanzienlijk vergroten en de totale oplostijd verkorten.

Hackers richten zich niet alleen op accounts van beroemdheden of VIP's, ze zijn niet kieskeurig. Maar wat willen de hackers met het account doen? En waarom is het zo moeilijk om contact op te nemen met Facebook support over dit probleem?Sommige hackers gebruiken Facebook accounts om spam of propaganda te verspreiden, maar de meeste gebruiken ze om geld te verdienen. Omdat de account de naamuw draagt, zullen uw volgers eerder alles geloven wat de hackers posten, becommentariëren of in een direct bericht sturen.

Hackers houden er ook van om accounts losgeld te laten betalen, door te profiteren van de wanhoop die mensen voelen nadat ze van hun account zijn afgesloten en ze te overtuigen om geld te sturen in ruil voor het terugkrijgen van de account. 

Spoiler alert: ze geven het nooit terug!Dus wat kunnen we doen om onszelf te beschermen?

Een van de belangrijkste manieren waarop accounts van mensen in gevaar komen, is door het tonen van wachtwoorden. Elke dag worden er miljoenen gelekte wachtwoorden verkocht op het dark web (of zelfs gratis aangeboden). Als u dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruikt op andere sites, verhoogt u enorm het risico dat uw wordt geschonden. Zorg er dus voor dat u unieke wachtwoorden gebruikt voor elke website.

Veelvoorkomende Facebook-fraude

  • Phishing-berichten.Deze kunnen via e-mail, sms, DM, enz. komen, maar ze hebben allemaal hetzelfde idee. De berichten vragen u meestal om iets te verifiëren of te controleren door op een verdachte link te klikken of de hacker een code te sturen. Vanaf hier wordt u gevraagd om uw Facebook login gegevens of persoonlijke informatie zoals uw bank/creditcard gegevens in te voeren.
  • Giveaways.u'worden verleid om mee te doen aan een trekking voor een fantastische prijs, maar moeten persoonlijke informatie geven of geld betalen om uw winsten te claimen.
  • Valse investeringsmogelijkheden.Berichten, zoals advertenties voor Venmo, CashApp of Bitcoin, beweren dat u een enorme uitbetaling kan verdienen na een investering van slechts een klein bedrag.
  • Samenwerkingsverzoeken voor merken.Een opkomend merk biedt aan u te betalen voor het promoten van hun producten. uEr wordt gevraagd om financiële informatie zodat ze u een salaris kunnen sturen, maar in werkelijkheid proberen ze gewoon een inbraak te plegen op uw bankrekening.
  • Valse vacatures.Oplichters vragen naar persoonlijke informatie van u (bijv. uw huisadres, rijbewijsgegevens, bankgegevens, enz.) als onderdeel van hun sollicitatiegesprek of "wervingsproces".

Voorkom dat uw Facebook-account in de toekomst wordt gehackt

Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kan nemen om ervoor te zorgen dat uw Facebook in de toekomst niet wordt gehackt.

  • Twee-factor authenticatie (2FA) inschakelen. u U kunt dit rechtstreeks doen vanuit uw FB accountinstellingen. Gebruik bij voorkeur een verificatie-app in plaats van een code die per sms wordt verstuurd (dit kan voorkomen dat een hacker een herstelcode onderschept die naar uw telefoon wordt gestuurd).
    • Kies het hamburgermenu (drie regels) en scroll naar Instellingen & Privacy > Privacy snelkoppelingen > Tweefactorauthenticatie gebruiken. Zorg ervoor dat u een back-upcode of herstelsleutel van uw noteert.
  • Wijzig uw wachtwoord in iets sterks en unieks. Als u een wachtwoord gebruikt voor meerdere online accounts en een van de andere accounts wordt gekraakt, brengt dit uw Facebook-account in gevaar. Kies dus verschillende wachtwoorden voor elke online account.
    • Kies het hamburgermenu (drie regels) en scroll naar Instellingen & Privacy > Privacy snelkoppelingen > Wijzig uw wachtwoord
  • Controleer of andere apparaten/locaties zijn aangemeld bij uw account. Als u een locatie ziet die u niet herkent, meld je dan onmiddellijk af, wijzig uw wachtwoord en activeer 2FA.
    • Kies het hamburgermenu (drie regels) en scroll naar Instellingen & Privacy > Zie meer in Accountscentrum > Wachtwoord en Security > Waar u'bent ingelogd
  • Zorg ervoor dat uw contactgegevens up-to-date zijn
    • Kies het hamburgermenu (drie regels) en scroll naar Instellingen & Privacy > Meer weergeven in Accountscentrum > Persoonlijke gegevens > Contactgegevens
  • Beveilig het uw e-mailaccount.Ditligt misschien voor de hand, maar als een hacker toegang heeft tot uw e-mail, kan hij eenvoudig inbreken in elke account die daaraan gekoppeld is. Zorg ervoor dat je 2FA inschakelt en verander uw wachtwoord zodat het zowel sterk is als verschilt van uw Facebook wachtwoord.

Dingen om te onthouden

Het gaat tijd kosten om uw Facebook account te herstellen, dus houd hier vanaf het begin rekening mee. Helaas is er geen magische oplossing om uw account van de ene op de andere dag terug te krijgen (in ieder geval nog niet), dus als u mensen of diensten tegenkomt die beweren dat ze u kunnen helpen voor een fiks eenmalig bedrag, ga dan uiterst voorzichtig te werk. 

Help anderen te leren van uw ervaring

Helaas heeft het herstellen van Facebook-accounts niet altijd een goed einde. Dat gezegd hebbende, het beste wat u kan doen is mensen informeren over u. Vertel ze over uw ervaringen zodat het hen niet overkomt. Als u'gehackt is, waarschuw dan onmiddellijk uw volgers om te voorkomen dat iemand anders in gevaar wordt gebracht.

Hoe een gehackt Facebook-account herstellen: stap voor stap (2024)

References

Top Articles
Charge circuitry for an aerosol delivery device
Is SWTOR worth playing in 2024?
Joe Taylor, K1JT – “WSJT-X FT8 and Beyond”
Skycurve Replacement Mat
Promotional Code For Spades Royale
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Tinseltown 290 And Xd
Cumberland Maryland Craigslist
What is international trade and explain its types?
Produzione mondiale di vino
Overzicht reviews voor 2Cheap.nl
Kagtwt
Celsius Energy Drink Wo Kaufen
Pollen Count Los Altos
Osrs Blessed Axe
Goldsboro Daily News Obituaries
Guardians Of The Galaxy Vol 3 Full Movie 123Movies
Med First James City
Washington, D.C. - Capital, Founding, Monumental
5808 W 110Th St Overland Park Ks 66211 Directions
Explore Top Free Tattoo Fonts: Style Your Ink Perfectly! 🖌️
Blog:Vyond-styled rants -- List of nicknames (blog edition) (TouhouWonder version)
Nashville Predators Wiki
Rams vs. Lions highlights: Detroit defeats Los Angeles 26-20 in overtime thriller
Vipleaguenba
Amih Stocktwits
Rural King Credit Card Minimum Credit Score
Teacup Yorkie For Sale Up To $400 In South Carolina
1989 Chevy Caprice For Sale Craigslist
683 Job Calls
Nesb Routing Number
Amelia Chase Bank Murder
Delta Township Bsa
Winterset Rants And Raves
Calculator Souo
Eaccess Kankakee
Hattie Bartons Brownie Recipe
Joplin Pets Craigslist
Moxfield Deck Builder
Andhra Jyothi Telugu News Paper
Rs3 Bis Perks
Flipper Zero Delivery Time
Updates on removal of DePaul encampment | Press Releases | News | Newsroom
Panolian Batesville Ms Obituaries 2022
Big Reactors Best Coolant
Makes A Successful Catch Maybe Crossword Clue
Tacos Diego Hugoton Ks
303-615-0055
Dolce Luna Italian Restaurant & Pizzeria
Tyrone Unblocked Games Bitlife
Pilot Travel Center Portersville Photos
Thrift Stores In Burlingame Ca
Taterz Salad
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6136

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.